Adó 1%

Kérjük, hogy ajánlja fel adójának 1+1%-át a szaléziaknak szeretetből.

Kérjük, rendelkezzen 2023-ban is adójának 1%-áról a Don Bosco Szaléziak részéről, vagy az általuk fenntartott intézmények befogadó szervezetek egyike számára, amelyek által értékes tevékenységet végeznek a fiatalok javára! Sok olyan helyzet adódik, amikor anyagi eszközökre is szükség van a hatékony segítséghez. Ehhez mindenki hozzá tud járulni, aki személyi jövedelem adó bevallást nyújt be.

A személyi jövedelemadó 1 százalékát befogadó szervezetek a következők lehetnek:

Szalézi Szent Ferenc Gimnázium Alapítvány

Adószám: 18402641-1-05

Az alapítványunk a nem alapfeladatok ellátásához szükséges eszközök beszerzését, a tehetséges, de szerény körülmények között élő diákok támogatását, a legkiválóbb tanulók díjazását és számos más tevékenység elvégzését segíti. 

Bosco Szent János Ifjúsági Nevelési és Oktatási Alapítvány

Adószám: 19673752-1-41

A Bosco Szent János Ifjúsági Nevelési és Oktatási Alapítvány a Magyar Szalézi Tartomány központi alapítványa. Az adományokból segítik a hátrányos helyzetű fiatalok iskoláztatását, kollégiumi elhelyezését, támogatnak ifjúsági lelki-, sport- és kulturális rendezvényeket és az oratóriumok működését.

Szalézi Ifjúsági Mozgalom

Adószám: 18122167-1-41

A szalézi ifjúsági munkát koordináló mozgalom, ahol találkozik minden olyan csoport, egyesület, fiatal szerveződés, akik magukénak érzik a szalézi lelkiséget. Tevékenységeik az ifjúsági rendezvények területét érintik (évközi és nyári találkozók, táborok, oratóriumok, animátorok képzése, önkéntesség stb.).

Magyar Szalézi Munkatársak Egyesülete

Adószám: 18135671-1-41

A közös szalézi hivatás hordozói a világban, a szerzetesekkel közösen felelősek a Don Boscó-i terv megvalósulásáért, amit elsősorban mindennapi feladataikban valósítanak meg, különleges figyelmet fordítva a fiatalokra, különösen a legszegényebbekre.

Magyar Katolikus Egyház

Adójának az egyházaknak adható 1%-ával rendelkezzen a Magyar Katolikus Egyház számára!

Technikai szám:0011

Kérjük, abban az esetben is tegye meg felajánlását a Magyar Katolikus Egyháznak, ha személyi jövedelemadója bizonyos kedvezmények miatt nulla forint (pl. családi adókedvezmény). Az állam ugyanis a felajánlók számánál ezeket a rendelkezéseket is figyelembe veszi. Az egyházaknak biztosított kiegészítő támogatás felosztása ugyanis a rendelkezők száma alapján történik, amelybe a nulla forintról szóló felajánlás is beleszámít.

Az adó 1%-ának felajánlása nem kerül semmibe, de óriási segítség lehet! A legkisebb összeg is számít, ezért kérjük, rendelkezzen adója 1 százalékáról!