, ,

Csecsemő- és kisdedgondozási verseny

verseny

A Magyar Vöröskereszt által 27. alkalommal megrendezett Országos Csecsemő- és Kisdedgondozási Verseny Borsod-Abaúj-Zemplén megyei fordulóján vett részt iskolánk egy négy fős csapattal, mely 9. évfolyamra járó kisgyermekgondozó és nevelő tanulókból állt.

Több héten át tartó csecsemőgondozási tanfolyamon készültek fel a diákok, melyet Veres Viktória védőnő tartott az iskola orvosi szobájában illetve a szociális gondozó- és ápoló képzés demonstrációs termében.

Az elméleti és gyakorlati képzés az alábbi témaköröket foglalta magába: a család; a gyermekvárás; az egészséges csecsemő jellemzői, fejlődése, gondozása, nevelése; az 1-3 éves gyermekek gondozása, nevelése; az egészség megtartása érdekében szükséges teendők; csecsemő és gyermekkorban előforduló leggyakoribb megbetegedések; gyermekkori balesetek és megelőzésük; legfontosabb elsősegélynyújtási teendők; gyermeki jogok.

A megmérettetésre 2023. május 16-án került sor a Miskolci Egyetem Ferenczi Sándor Egészségügyi Technikumban, ahol összesen 14 csapat indult általános iskolai és középiskolai kategóriában. Iskolánkat a „Tűzről pattant lányok” csoport képviselte Farkas Júlia, Karskó Dominika, Mező Kiara Andrea és Tóth Andrea személyében.

Hasonló tartalmak

Zarandokút Lengyelországba

Felejthetetlen jutalom-zarándokúton vettünk részt iskolánk diákjai közül azokkal, akik jó tanulmányi eredménnyel, közösségi munkával vagy

Tovább