, ,

Don Bosco Rózsája Nyílt Nap

Kiemelt kép.DSCN0828

A szakmai munkaközösség szervezésében rendeztük meg a Don Bosco Rózsája Nyílt Napunkat, amelyre a környékbeli általános iskolák nyolcadik osztályos diákjait és osztályfőnöküket vártuk, hogy bemutathassuk iskolánkat, képzési palettánkat játékos vetélkedő formájában.

Tizenkét iskola vett részt a nyílt napunkon, és még néhány tanuló érkezett egyedül, vagy szülői kísérettel. Így összességében közel 180 diák látogatott el hozzánk.  Az általános iskolák végzős osztályai tíz állomás feladatain keresztül mérhették össze képességeiket. Az egyes állomásokon az élelmiszeripar-, építőipar-, épületgépészet-, gépészet-, kereskedelem-, szépészet-, kreatív-, szociális ágazathoz tartozó szakmai képzéseinkkel, iskolánk sportolási és hitéleti tevékenységével ismerkedhettek meg.

Az állomásvezetők a tanulók, csoportok fegyelmét, ügyességét, kreativitását és aktivitását pontozták, és ezek összességéből született a végeredmény, ahol a három legtöbb pontot elért osztályt díjaztuk. A harmadik helyezett a szendrői Apáczai Csere János Általános Iskola 8. osztályának 1. csoportja lett, akik az iskolánk oktatója által készített, Don Bosco Iskola címerével ellátott tortát nyerték. A második helyezést, egy óra bowlingozási lehetőséget a Don Bosco Sportközpontban, a szuhakállói Gárdonyi Géza Tagiskola tanulói kapták. Az első helyen az edelényi Borsodi Általános Iskola diákjai végeztek, az ő nyereményük belépő a Miskolci Állatkertbe.  Azok az osztályok sem mentek üres kézzel haza, akik nem kerültek a dobogóra, hiszen ők is kaptak ajándékokat, amelyeket iskolánk tanlói készítettek.

A visszajelzések alapján a résztvevők jól érezték magukat és tartalmas napot töltöttek el intézményünkben. Köszönjük, hogy ellátogattak hozzánk és betekintést nyújthattunk iskolánk életébe. (2022. október 28.)

Az esemény képekben

Hasonló tartalmak