,

Don Bosco ünnep 2022

_MG_2437

Ezek a szaléziak mindent megtesznek, hogy a fiatalokat eljuttassák a mennybe!

2022 február 1-én ünnepelte iskolánk, védőszentjének, Bosco Szent Jánosnak az ünnepét. Nagyon vártuk már ezt az alkalmat. Iskolánk tanulóival, tanáraival, a környező iskolák vezetőivel, a gyakorlati helyek képviselőivel együtt szentmisén vettünk részt, melyet Andrásfalvy János szalézi tartományfőnök atya celebrált a helyi szalézi közösséggel együtt. A templom teljesen megtelt a diákokkal és a vendégekkel. A szalézi közösség zenei szolgálata kísérte a szentmisét mely nagyon mély és belsőséges hangulatú volt.

Ezt követően átvonultunk a Don Bosco Sportközpontba ahol, idén Kollégiumunk diákjai adták az ünnepi műsort, „Az angyalok szabadságra mennek” címmel. Rácsodálkozhattunk diákjaink tehetségére, arra, hogy  kellő szeretettel, odafigyeléssel, türelemmel, képesek szinte önmagukat meghaladó teljesítményre is. Olyan komoly színvonalú volt a műsor hogy mindenki csak elismeréssel szólt utána róla. Óriási tapssal köszöntük meg az előadást a fiúknak, a nevelők, különösen Tóth Tamás munkáját. A műsor után, a hagyományoknak megfelelően, meg utalmaztuk azokat a tanulókat, akik akár tanulmányi eredményeikkel, akár közösségi munkájukkal, akár szorgalmukkal kitűntek az első félévben. A meghívott vendégekkel, az intézmény dolgozóival és a fellépő diákokkal még egy jó hangulatú ebédet is elfogyasztottunk.

Ezek a szaléziak mindent megtesznek, hogy a fiatalokat eljuttassák a mennybe! Ez volt a vezérgondolata a kollégista diákok műsorának. Don Bosco közbenjárását azóta is állandóan kérjük,  hogy sikerüljön minél több fiatalt elindítani a munka világába és a lelki életben, hogy becsületes állampolgárok jó keresztények legyenek!

Don Bosco Általános Iskola, Szakképző Iskola gála műsor – Az angyalok szabira mennek

Hasonló tartalmak