, ,

Don Bosco Ünnepség

20230131_104521 (web)

Iskolánk névadójának, Don Bosco-nak égi születésnapját ünnepeltük január 31-én. 135 évvel ezelőtt, 1888-ban, ezen a napon költözött át az égi hazába. Emlékére szentmisén vettünk részt a kazincbarcikai Szent Család templomban. A szentmise főcelebránsa P. Andrásfalvy János Tartományfőnök atya volt, aki megtisztelt jelenlétével. 

Az ünnepet a Don Bosco Sportközpontban folytattuk, ahol a Don Bosco Kollégium tanulói színvonalas műsort adtak elő. A műsor első részében egy igaz történetet mutattak be névadónk életéből, aki leleményesen és szeretettel szelídítette meg és bírta szentgyónásra a házkutatásra érkező, rosszhiszemű állami küldötteket. A műsor második részében a Szaffi című rajzfilm sajátos feldolgozását láthatták a nézők. A főszereplő, Botsinkay Jónás, akit a romák nagy szeretetben neveltek fel, földi kincsekben, báróságban keresi boldogságát. A műsor végére azonban rájön, hogy az igazi gazdagság nem a kincsekben rejlik. Szaffi személyében megtalálja igaz szerelmét, akit ugyan szegény lánynak gondol, de végül kiderül, hogy Szaffi a gazdag Ahmed basa lánya és a mindenki által keresett kincs is nála van elrejtve. 

A nagy sikernek örvendő színdarab után díjkiosztás következett, ahol különféle versenyeken sikerrel résztvevő, vagy az első félévben kitűnő szorgalmú tanulók kaptak jutalmat. 

Hasonló tartalmak