,

PÉNZ7 – PÉNZÜGYI ÉS VÁLLALKOZÓI TÉMAHÉT – 2024. MÁRCIUS 4–8.

20240306_115232 (1)

Az idei Pénz7 jubileumi év volt, hiszen már 10 éve kerül megrendezésre a pénzügyi tudatosságot és vállalkozói kompetenciákat fejlesztő programsorozat. Iskolánk 2015-től minden évben részt vesz a fiatalok pénzügyi tudatosságát fejlesztő rendezvényen.

Az idei pénzügyi tanóra témája „Okosan a hitelekről” volt. A tanórához pénzügyi önkéntes is csatlakozott Anga János a kazincbarcikai K&H Bank fiókvezetője személyében. A tanórát a kilencedikes kereskedő osztályban tartottuk. Az osztály tanulói a pénzügyi tanórát megelőzően a jubileumi óra feladataival hangolódhattak rá a Pénz7 tanórára. A gyerekek csoportmunkában és egyénileg is bizonyíthatták pénzügyi ismereteiket, sőt pénzügyi önkéntesünk olyan sikert aratott, hogy óra végén is jöttek hozzá a kérdések. Ennek okán meghívást kaptunk igazgató úrtól egy banki tanórára a bankfiókba, aminek április közepén fogunk eleget tenni.

A pénz7 mint minden évben sok izgalmas kísérő programot tartogatott a diákoknak mint például a Részvényfutam, ahol virtuális 2 millió forintot fektethettek részvényekbe a diákok, Digitális Szimat kihívás, pénzügyi kvízek, melyeket a tanév során is játszhatnak a diákok. Az idén először a kilencedikes és tizedikes kereskedő osztályokkal részt vettünk a részvényfutam játékban is, ami szabadtéri online pénzügyi kvíz a kazincbarcikai Csónakázó tó területén lévő online pályán. A gyerekek csoportokba rendeződve a regisztráció során kapott belépési kódokkal indíthatták a játékot, csupán egy okostelefon és internet szükségeltetett. (CsJ)

https://penziranytu.hu/penzfutam

https://www.penz7.hu/

https://www.penz7.hu/penz7-kviz.cshtml

Hasonló tartalmak