, ,

Szakmasztár fesztivál – szakmai versenyek

szktv1

A hagyományosan évente januárban lebonyolított szakmai versenyek előválogatói a 2023/2024-s tanévben is megrendezésre kerültek. Az országos versenyt több szakmában is meghirdették.

Iskolánkkal a területi előválogatón Épületgépész ágazatban kettő tanulóval (Let Dominik és Ruszó Adrián, felkészítő tanár: Tóth László) és Kereskedelem ágazatban négy tanulóval (Jauernik Irén, Lakatos Renáta, Kalocsai Mercédesz és Ruszó Letícia, felkészítő tanár: Császár Judit) képviseltettük magunkat Miskolcon.

A diákoknak a szakmunkás vizsgához hasonló interaktív feladatsort kellett megoldaniuk a Kereskedelmi és Iparkamara online felületére való bejelentkezésük után. Az épületgépészeknek másfél óra, a kereskedőknek hatvan perc állt a rendelkezésükre a versenyfeladatok kitöltéséhez. A verseny eredményeit február 6-án hozták nyilvánosságra.

A Kereskedelmi értékesítő szakmában az országos versenyen 333 fő vett részt. A verseny a kereskedelmi értékesítő tanulók számára eredményes volt. A négy tanulónkból kettő a szakmunkás vizsga interaktív írásbeli vizsgája alól mentességet szerezett.

Gratulálunk Jauernik Irénkének (67,25%), hogy a megyében induló 19 főből 4. helyezést hozta el, illetve az országos rangsorban elért 123. helyezéséhez. Gratulálunk Lakatos Renátának a megyei 10. helyezéséhez (62,5%), büszkék vagyunk rátok!

Hasonló tartalmak