, ,

Nagyböjti lelkinap

20230331_122536

Iskolánkban nagyböjti lelkinapot tartottunk 2023. március 31-én. A napot a Szent Család templomban kezdtük, ahol szentmisén vettünk részt iskolánk tanulóival és dolgozóival. A misét Kirner Antal Zoltán szalézi atya celebrálta, aki többek között arról beszélt, hogy a nagyhét a nagy szeretet hete. A liturgia középpontjában Jézus szenvedéstörténete a passió állt, melyet Máté evangéliumából olvastak fel.

A program az iskola falai között folytatódott. Húsvét a keresztények egyik legfontosabb ünnepe, Jézus pénteki keresztre feszítése után a harmadik napon, vagyis vasárnap feltámadt. Ezt a gondolatot középpontba helyezve hat tanteremben várták a szalézi atyák és a pedagógusok az osztályokat ahol minden helyszínen más témában hallhattak a tanulók előadást: -Felidéztük a szent három napot: Nagycsütörtök utolsó vacsora, Péter tagadása, Júdás árulása, Nagypéntek Jézus szenvedése, Jézus keresztre feszítése halála, feltámadása, valamint feltámadása utáni találkozása a tanítványokkal.

A lelkinap legfontosabb üzenete számunkra Jézus Krisztus feltámadásába vetett hitünk.

Az utolsó tanítási hét előtt mindenkinek jólesett a lelki felfrissülés, és számos élménnyel gazdagodva zártuk a lelkinapot.

Hasonló tartalmak