, ,

III. Szalézi Szent Ferenc Emlékére Szavalóverseny

dscn0136_optimized

Áprilisban iskolánk is képviseltette magát a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium által megrendezett szavalóversenyen, melyen igazán erős volt a mezőny. A Don Bosco Sportközpontban gyűltek össze a környékbeli középiskolák legjobb versmondói, hogy bemutassák tudásukat. Végül mindenkinek sikerült lenyűgöznie a jelenlévő versenytársakat és kísérőtanárokat, természetesen a zsűrivel együtt. Csodás előadásokat hallgathattunk meg; látszott, hogy minden tanuló komolyan készült erre a versenyre.

Ám nemcsak a lelket táplálták a profi szavalatok: a test is táplálékhoz jutott ezen a különleges délutánon. A verseny házigazdái sokféle aprósüteménnyel, pogácsával és üdítővel várták a fiatalokat, akik örömmel fogyasztottak, s a jókedvű beszélgetések közben új ismeretségek is szövődtek.

Először a 9-10. osztályosok adták elő az első művet, amely egy kötelezően vallásos témájú, ámde szabadon választott vers volt. Őket követték a 11-12. osztályosok, ugyanezzel a verssel. Majd rövid szünet után folytatódott a verseny a szabadon választott verssel, melynek témáját is tetszés szerint határozhatta meg minden versenyző. Ugyanígy előbb a 9-10., majd a 11-12. osztályosokat hallgathattuk meg.

A verseny legizgalmasabb része mindig az eredményhirdetés. A zsűrinek -mint mindig- most is nehéz dolga volt, de végül kialakult a végső sorrend.

Iskolánk 2 db elért helyezéssel is büszkélkedhet: a 9-10. osztályosok közül Jauernik Irén 2/10/n osztályos tanuló 3. helyezést ért el (felkészítő tanára: Molnár Mariann)

Laukó János 3/11/e osztályos, végzős tanulónk szavalatát pedig különdíjjal jutalmazták a 11-12. osztályosok körében (felkészítő tanára: Dóbiszné Nagy Kornélia)

Ezúton is köszönjük a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium meghívását, hogy részt vehettünk ezen a színvonalas versenyen!

Hasonló tartalmak