, ,

Nemzeti összetartozás napja

20230607_100000

Az 1920-as trianoni békeszerződés aláírásának évfordulójára emlékeztünk meg egy egész délelőttös program keretében. Az eseményt Molnár-Gál Béla igazgató úr nyitotta meg az iskola tornatermében. Beszédében felidézte az esemény történelmi hátterét és a mai napig tartó következményeit.

Az érzékenyítés Müller Ágnes tanárnő bemutatójával folytatódott. Diákjaink rezzenéstelen arccal hallgatták, nézték a képeket, dalokat, verseket melyek az elcsatolt területekkel kapcsolatban jelentek meg. Kovácsné Balla Katalin tanárnő mesélt saját élményeiről, amit erdélyi magyarként élt meg gyermekkorában. Tanárnő székely népviseletben tartotta az előadást és mutatott be a diákoknak további népviseleteket.  

Ezt követően tanulóink rövid pihenő után forgószínpad szerűen vettek részt az állomásokon, melyek az iskola tantermeiben voltak berendezve. Változatos, széles skálán mozgó feladatainkkal nem titkolt célunk az volt, hogy fiataljaink minél több tudnivalóval gazdagodjanak Trianonnal kapcsoltban.  Erről az állomásvezetők gondoskodtak, akik kreatív ötletekkel várták tanulóinkat, például kvízjátékkal, kirakókkal, himnuszok ismertetésével stb.

Hasonló tartalmak