,

A hónap rövid hírei

Screenshot_20231115-130748_Messenger

LeMa suli program

A LeMa suli program azért jött létre, hogy a diákokkal megismertessék a lengyel karácsonyi énekek (kolendák) varázslatos világát. 2023-ban a felhívás célzottan az egyházi fenntartású magyar iskoláknak szólt. 

A feladat az volt, hogy a diákok– tanári segítséggel – közösen elsajátítsák és előadják egy kolendát magyarul és lengyelül is, önállóan vagy zenei kísérettel. 

A legjobb csapat tagjai decemberi krakkói kirándulást nyernek. November 25-én ünnepélyes budapesti rendezvénnyel zárul a LeMa suli projekt, ahol sor kerül az eredményhírdetésre. 

Ez úton kívánunk sok sikert diákjainknak. 

Drogprevenciós programsorozat

Iskolánk ifjúságvédelemmel foglalkozó  szakemberének jóvoltából egy drogprevenciós programsorozat kezdeteként a 10.a osztály látogatást tett a Semmelweis Tagkórház drogambulanciáján. A szakemberekkel folytatott kötetlen és  jó hangulatú beszélgetés során hasznos információkkal gazdagodhattak tanulóink.

A téma komolysága , az előadók  hitelessége , életszerű példáik   felkeltették a gyerekek érdeklődését. Kérdéseik nyomán kirajzolódott, mennyire érintettek a témában a mi fiataljaink is.    A Kossuth  Rádió munkatársa interjút is készített velük.  

Lobogók küzdelme – akadályverseny

A Don Bosco kollégium diákjai sikeresen vettek részt, a Lobogók Küzdelme katonai akadályverseny és Történelmi Forgatag nevű rendezvényen, ahol hagyományőrzző egyenruhákban zászlótartók voltak. Az előkészítő munkálatok során, a Ninja Warior akadálypálya építésből is kivették a részüket.

Hasonló tartalmak