, ,

Don Bosco Rózsája – Pályaorientációs nap

403716843_1060996081884955_805352036330290666_n

Idén is megrendezésre került iskolánk pályaorientációs napja, Don Bosco Rózsája elnevezéssel. A játékos, interaktív elemekben bővelkedő programot a környékbeli általános iskolák nyolcadikos diákjainak hirdettük meg.

A program célja az volt, hogy az iskolánkba látogató tanulókkal és kísérőikkel megismertessük a Don Bosco Iskola szakmai palettáját, miközben a gyerekek új élményekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak.

A programra iskolánk által szervezett buszokon érkeztek a résztvevők, ahol kisebb csoportokban sorakoztak fel kísérőikkel. A vetélkedőt Molnár-Gál Béla Igazgató Úr nyitotta meg a sportpályán, ahol 12 iskola közel 200 nyolcadikos diákja és több mint 20 kísérő tanárjuk vett részt.

A köszöntő után igazgató úr ismertette a vetékedő szabályait: Az állomásokon elhangzott információkról, a játékos vetélkedő végén, egy kvízt kell kitölteni és számot adni a csapatoknak a megszerzett tudásukról.

A játékos vetélkedőn az építőipari ágazat, a gépészeti és épületgépészeti ágazat, a kereskedelem, a kreatív ágazat, az élelmiszeripari ágazat és a szociális ágazat szakmáit mutattuk be. A hozzánk látogató vendégek részesei lehettek egy divatbemutatónak, kipróbálhatták magukat az egyes szakmákban, festhettek, állványozhattak, mérhettek árukat és vérnyomást, csomagolhattak lánggal dolgozhattak. Betekintést kaphattak az érdeklődők az iskolai életbe, hagyományainkba.

A játékos vetélkedő végén senki sem ment haza üres kézzel. A vendég diákok kis ajándékcsomaggal, kísérőik pedig az iskola varrodájában, diákjaink által készült szatyorral és Don Bosco rózsájával (fémből készült rózsa, melyet tanulóink készítettek) térhettek vissza intézményeikbe.

Az interaktív pályaorientációs nap győztese a kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola Árpád Fejedelem Tagiskolája lett, akik egy miskolci mozizást nyertek. A többi csapat pedig a szoros eredmények miatt osztály-bowlingozást nyertek a Don Bosco Sportközpontba.

Hasonló tartalmak