Lelki nap iskolánkban

Iskolánkban 2023. december 20-án adventi lelkinapot tartottunk. A tanulók az osztályfőnökök vezetésével megismerkedtek a karácsonyi ünnepkör legfontosabb eseményeivel.

Az állomásokon különböző interaktív és kreatív feladatokon keresztül bemutatták Jézus születésének történetét, a napkeleti bölcsek és pásztorok látogatását a betlehemi jászolnál, valamint meghallgathattuk azt is, hogy kik azok az aprószentek. Egy különösen izgalmas interaktív állomáson a Szűzanya barátnőjét, Mirjamot kísértük el Názáretből Betlehembe.

A gyerekek izgatottan fejtették a kódokat a soron következő lépésekért, miközben minden szereplőnek meghallgathattuk a hangját is. Még az állatok is kedvesen beszéltek ebben a mesében, amely nagy mosolyt csalt mindenki arcára.

A Szent Családról elnevezett állomáson SDB Kukuczka Robert atya példaképül állította a lányok elé a Szűzanyát az anyai hivatás terén. A szellemi és lelki töltődés mellett egy kis kreativitás is belefért a napba: a gyerekek örömmel rajzoltak és ragasztottak, melyet ezután a kis Jézusnak adtunk ajándékba.

Ezután átmentünk a Szent Család templomba, ahol ünnepi szentmisét mutatott be SDB Ábrahám Béla rendházigazgató atya az iskola tanulói és dolgozói számára. A zenei szolgálatot Tibor testvér látta el.

Hálatelt szívvel tértünk haza ezután az értékes nap után, amellyel mi is fel tudtunk készülni lélekben Krisztus közelgő születésére.

Hasonló tartalmak

Nagyböjti lelkinap

Iskolánkban 2024. 03. 27-én, a tavaszi szünet előtti utolsó tanítási napon nagyböjti lelkinapot tartottunk. A

Tovább