, ,

TALÁLKOZÁS FERENC PÁPÁVAL

Bp3

Apostoli látogatásának második napján, április 29-én 16.30-kor a pápa fiatalokkal találkozott a budapesti Papp László Sportarénában.

Az eseményen 11 ezer 14–25 év közötti fiatal vett részt az egész országból és a határon túlról, köztük közel 50-en a mi iskolánkból, akiket a három kísérő tanár mellett elkísért Molnár-Gál Bála igazgató és Kirner Antal Zoltán igazgatóhelyettes atya is.

A felvezető műsorban részletek hangzottak el Ferenc pápa Christus Vivit kezdetű, fiataloknak szóló apostoli buzdításából a ráhagyatkozásról, a szerelemről és a házasságról, Krisztus követéséről. A műsorvezetők az apostoli buzdításhoz kapcsolódva saját személyes élményeiket mesélték el, ezzel is ösztönözve a fiatalokat az evangélium ihlette szavak megélésére. Közben kisfilmek mutatták be a Szentatya pápaságát a megválasztásától kezdve az ifjúsági világtalálkozón elhangzott gondolatokig.

Rúzsa Magdi a Domine című számot énekelte; a Forráspont Band és a 4 Akkord Show Kórus dicsőítő dalokat játszottak; a fiatalok állva, lelkesen kapcsolódtak be az éneklésbe. Dolhai Attila, Nagy Bogi, Dánielfy Gergő, Szőcs Reni és Szandi előadásában elhangzott a találkozó és a pápalátogatás hivatalos dala, amelyet az Ignác, a lelkek lovagja című musicalből írtak át az alkalomra.

Ferenc pápa korábban érkezett meg a Papp László Sportarénába, ahol óriási lelkesedéssel, tapssal fogadták. Pápamobillal körbement a küzdőtéren, mosolyogva, integetve üdvözölte a fiatalokat, miközben Marco Frisina Jesus Christ, You Are My Life című dala szólt. A Szentatya először az első sorokban tartózkodó mozgássérült fiatalokat köszöntötte, megáldva őket.

            Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök, az MKPK Ifjúsági Bizottságának elnöke köszöntötte – a fiatalok nevében is – a Szentatyát, majd a fiatalok tanúságtétele következett. Ezt követően hallgathattuk meg a Szentatya beszédét.

Ferenc pápa hét dolgot tanácsolt a magyar fiataloknak:

1. Légy élő, aktív, az életed főszereplője!

2. Tűz ki magas célokat!

3. Eddz! Jézus a legjobb edző: Ő hisz benned!

4. Legyél csapatjátékos! Tartozz egy közösséghez!

5. Találj időt a csendre, hogy megállj és imádkozz!

6. Légy igaz ember, ne viselj álarcot!

7. Oszd meg Jézussal és másokkal azt, amid van!

+1. Imádkozz Ferenc pápáért!

            Felejthetetlen élmény volt ez a találkozás. Az autóbuszon is jó hangulatban telt a hazautazás. Ha megfogadjuk a Szentatya tanácsait, egészen biztosan sikeres és boldog életünk lesz!

Kirner Antal Zoltán SDB

igazgatóhelyettes

Hasonló tartalmak

Nagyböjti lelkinap

Iskolánkban 2024. 03. 27-én, a tavaszi szünet előtti utolsó tanítási napon nagyböjti lelkinapot tartottunk. A

Tovább