, , ,

X. Lakatos Menyhért Szavalóverseny – Miskolctapolca

347549384_709619257631428_7804370390455007798_n

Május 19-én, pénteken a X. Lakatos Menyhért Szavalóversenyen vett részt tíz rendkívül ügyes diákunk. Mindenki izgatottan készült a miskolctapolcai Görögkatolikus Roma Szakkollégium által szervezett hagyományteremtő versenyre. Évről évre kétféle verssel kell készülni, amik közül az egyik egy kötelező vers, amely általában egy roma költő alkotása. Emellett szabadon választható egy roma költőhöz vagy témájában roma kultúrához köthető vers.

A versenyt Makkai László atya, a szakkollégium igazgatója nyitotta meg. Szavai megnyugtatták az izgatott tanulókat, akik már nagyon várták, hogy bemutathassák tudásukat.
Először az általános iskolások felső tagozatának korcsoportja versenyzett, addig a középiskolások némi frissítőt vehettek magukhoz. Ezután következtek a középiskolások, akik egymás után mondták el a két verset, ezzel is enyhítve a verseny izgalmát.

A mezőny ismét szoros volt, elkápráztattak minket a tanulók. Az eredményhirdetés idejére a szakkollégium jóvoltából szendvicsebéd várta a versenyzőket.

Végül döntésre jutott a zsűri: a gyönyörű szavalatok és a részvétel élménye mellett egy III. helyezéssel is gazdagabb lett iskolánk, melyet Jauernik Irén 2/10/n osztályos tanulónk ért el (felkészítő tanára: Molnár Mariann tanárnő).

Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani a miskolctapolcai Görögkatolikus Roma Szakkollégium vezetőségének, hogy ismét részt vehettünk e színvonalas versenyen!

Minden résztvevőnek szeretettel gratulálunk!

Hasonló tartalmak

Zarandokút Lengyelországba

Felejthetetlen jutalom-zarándokúton vettünk részt iskolánk diákjai közül azokkal, akik jó tanulmányi eredménnyel, közösségi munkával vagy

Tovább