, ,

LeMa Project – Nyert a Don Bosco Iskola

403679527_1440185410045286_1728908176816450654_n

A LeMa suli nem egy professzionális énekverseny, a program azért jött létre, hogy a diákokkal megismertessük a lengyel kolendák varázslatos világát. Kis Katalin tanárnő és Kukuczka Róbert atya felkészítésével a Don Bosco Iskola diákjai is részt vettek a pályázaton. Tanárnő és Robi atya több hónapos felkészítése a diákok kitartó gyakorlása végül meghozta a gyümölcsét. A díjátadóra Budapesten a Szent István Bazilikában került sor.

A zsűri tagjai közé tartozott a LeMa suli oktatóvideókról és az albumról is ismert Grzegorz Szydlak, gitáros és tanár. Maria Lamers, dalszerző, énekes és tapasztalt oktató. A fiatalabb generációból pedig Csetverikov Iván, aki szintén tanít és alkot is.

Minden résztvevő megkapta az idén megjelent Lengyel karácsonyi énekek magyarul kottamellékletét. Sikerült nyernem a MoU pályázaton, a WFA is adott részfinanszírozást, valamint az IAM, ezekből a támogatásokból tudtam finanszírozni az oktatási videók létrehozását, a 2023-as kottafüzet megjelenését, a könyvajándékokat és azoknak Budapestre szállítását.

A LeMa suli nyertesei egy-egy példányt kaptak a Lengyel karácsonyi énekek magyarul című könyből & albumból.

Gratulálunk a Don Bosco Általános Iskola, Szakiskola, Szakközépiskola és Kollégium csapatának, akik megnyerték a krakkói kirándulást, amire idén decemberben kerül sor.

Kreatív, a szokásostól eltérő előadásmód és zenei megformálás jellemzi ezt a csapatot. Élettel, lendülettel teli produkció, nagyon érdekes színfoltja a mezőnynek. Meglepetésként még a Przybiezeli do Betlejem lengyel kolenda szövegét ráékelték egy roma ének dallamára is.

Forrás: LeMa Project

https://www.facebook.com/LeMaprojectpage

Hasonló tartalmak