,

Kihelyezett tanóra a K&H Bankban

20240417_101040_11zon

A Pénz7 tanóra önkéntese látogatása során meghívta a kereskedelmi értékesítő osztályt egy banklátogatásra, melynek most április 17-én eleget is tettünk.

A kilencedikes kereskedelmi értékesítő osztály gazdaságismeret óráját rendkívüli módon a K@H Bankban tartotta meg Anga János a K&H Bank Fiókvezetője. Előadónk bemutatta a bankot és működését. Két érdekességre is felhívta a tanulók figyelmét, hogy nincs biztonsági őr, mert a a bankban nincs készpénz, illetve, hogy milyen diszkréten kezelik az ügyfelek adatait.

A bank bemutatása után a Fiókvezető Úr felhívta a tanulók figyelmét az adathalászati tevékenységre és az adataik biztonságának megőrzési lehetőségeire. Szó esett a megtakarítási formákról 18 év alatti és feletti tanulóknak szóló lehetőségekről, külföldi munkavállalás esetén deviza és forintszámla nyitás feltételeiről és az elérhető árfolyamnyereségről.

A tanulók szakmai gyakorlatukat szeptemberben fogják megkezdeni, így a pénztárosi tevékenységgel kapcsolatban felmerült a pénzhamisítás téma is. Megtudtuk, hogy az MNB honlapján gyönyörű mintázatban láthatjuk a papírpénzeket UV lámafénynél, és a képek alapján azonosíthatjuk a papírpénz főbb ismertetőjegyeit.

Szakmailag egy nagyon tartalmas óra részesei lehettünk, a tanulók hasznos információkkal gazdagodtak a látogatás alatt. (CsJ)

Hasonló tartalmak

Zarandokút Lengyelországba

Felejthetetlen jutalom-zarándokúton vettünk részt iskolánk diákjai közül azokkal, akik jó tanulmányi eredménnyel, közösségi munkával vagy

Tovább