Lelki nap iskolánkban

Iskolánkban 2023. december 20-án adventi lelkinapot tartottunk. A tanulók az osztályfőnökök vezetésével megismerkedtek a karácsonyi ünnepkör legfontosabb eseményeivel.

Az állomásokon különböző interaktív és kreatív feladatokon keresztül bemutatták Jézus születésének történetét, a napkeleti bölcsek és pásztorok látogatását a betlehemi jászolnál, valamint meghallgathattuk azt is, hogy kik azok az aprószentek. Egy különösen izgalmas interaktív állomáson a Szűzanya barátnőjét, Mirjamot kísértük el Názáretből Betlehembe.

A gyerekek izgatottan fejtették a kódokat a soron következő lépésekért, miközben minden szereplőnek meghallgathattuk a hangját is. Még az állatok is kedvesen beszéltek ebben a mesében, amely nagy mosolyt csalt mindenki arcára.

A Szent Családról elnevezett állomáson SDB Kukuczka Robert atya példaképül állította a lányok elé a Szűzanyát az anyai hivatás terén. A szellemi és lelki töltődés mellett egy kis kreativitás is belefért a napba: a gyerekek örömmel rajzoltak és ragasztottak, melyet ezután a kis Jézusnak adtunk ajándékba.

Ezután átmentünk a Szent Család templomba, ahol ünnepi szentmisét mutatott be SDB Ábrahám Béla rendházigazgató atya az iskola tanulói és dolgozói számára. A zenei szolgálatot Tibor testvér látta el.

Hálatelt szívvel tértünk haza ezután az értékes nap után, amellyel mi is fel tudtunk készülni lélekben Krisztus közelgő születésére.

Hasonló tartalmak