Szavalóverseny-díjeső

donbosco_szavaloverseny_0506

2022. május 6-án iskolánk diákjai részt vettek a Miskolc-tapolcai Görögkatolikus Roma Szakkollégium által megrendezett IX. Lakatos Menyhért szavalóversenyen. A versenyre egy kötelező művel és egy szabadon választott verssel lehetett készülni. A jelentkezők két kategóriában indulhattak: általános iskola: 5-8. osztály és középiskola: 9-12. osztály.

A regisztrációt követően kis tízórai elfogyasztása után az általános iskolások mutathatták meg tudásukat, majd a zsűri rövid tanácskozását követően a középiskolások kezdték meg a versenyt.

A három fős szakmai zsűri előtt négy tanulónk mutatta meg tehetségét, amiből ketten a dobogó első két fokát el is foglalhatták. A résztvevő tanulók közül Karika Liliána Krisztina 2/10/n (felkészítő tanár: Dóbiszné Nagy Kornélia) és Lakatos Renáta 1/9/n (felkészítő tanár: Molnár Mariann)  osztályos tanulók emléklappal búcsúzhattak.

Rácz Letícia Szilvia 1/9/n osztályos tanuló II. helyezést ért el, Jauernik Irén 1/9/n (felkészítő tanáruk: Molnár Mariann) osztályos tanulónk pedig elhozhatta az első díjat.

Gratulálunk az eredményes részvételért és a díjakért!

CsJ

Hasonló tartalmak

Zarandokút Lengyelországba

Felejthetetlen jutalom-zarándokúton vettünk részt iskolánk diákjai közül azokkal, akik jó tanulmányi eredménnyel, közösségi munkával vagy

Tovább